Eindexamen kandidaten

Bezoek HIER de website van Examentraining Noord!

Doe je dit jaar examen? Dan weet je dat de exameneisen aangescherpt zijn en kun je het je niet meer permitteren om een vak te verknallen. Ook al heb je slechts moeite met 1 vak, op het Studiecentrum doe je het volledige traject voor al je vakken. Als Examenkandidaat kom je elke dag uit school naar Studie en blijf je in principe tot het avondeten, behalve als je vooraf hebt afgesproken dat je moet sporten of iets dergelijks. In het weekend ben je vrij, maar het komt regelmatig voor dat het Studiecentrum in het weekend en / of de vakantie speciaal voor examenkandidaten extra open is.

Behalve het reguliere schoolprogramma, bepaal je in overleg met elke persoonlijke vakdocent jouw individuele examenprogramma. Dit examenprogramma start al in de eerste week na de zomervakantie. Door wekelijks te oefenen met en te trainen in oude eindexamens weet je per vak wat de hoofd- en bijzaken zijn van de lesstof en hoe de stof getoetst wordt in het examen. Ook evalueer je met onze docenten je wekelijkse vooruitgang.

Als leerling van Studiecentrum Haren volg je in de aanloop naar het examen kosteloos (mits aangemeld vóór 1 november van dat examenjaar) het meerdaagse examenprogramma van Examentraining Noord. Deze trainingen worden gedurende twee weken gegeven in het centrum van Groningen door onze eigen docenten. Je doet in principe aan alle vakken mee, of het nou gaat om Wiskunde A of B, Geschiedenis, Economie, M&O, Natuurkunde, Scheikunde of Biologie. Zo kan het zijn dat je begint met drie dagen Scheikunde, gevolgd door drie dagen Natuurkunde. De week daarna begin je met Biologie en sluit je af met drie dagen Wiskunde. Een betere voorbereiding is er ons inziens niet.