Latijn / Grieks

Daphne van Abswoude

Als student gewerkt bij huiswerkinstituut in Leiden en Examentraining Scheikunde gegeven. Daphne helpt leerlingen graag met school en hun ontwikkeling. Vanuit deze ervaring heeft ze besloten om docente te worden, ze studeert nu Latijn en Grieks in Groningen.

In vergelijking met de Examentraining in 3 dagen, vindt Daphne het een verademing dat ze bij Studie langere tijd een leerling individueel 1-op-1 kan begeleiden. Zo krijg je als docent het gevoel dat je er echt bent voor leerlingen.

Daphne vindt het stimulerend om te zien hoe leerlingen in kleine groepjes werken. Als ze onder haar leiding in staat zijn om elkaar uitleg te geven en waar nodig aan te vullen of te verbeteren, dan is dit voor sommige leerlingen soms functioneler dan individuele bijles. En ze vinden het zelf ook vaak heel leuk.

Per leerling verschilt zo de aanpak, individueel of groepsgewijs, Daphne heeft veel vrijheid om hiermee te variëren.

Op Studie is een goede sfeer, alle klassen lopen door elkaar heen, begroeten elkaar, kennen elkaar. Zo oefende een leerling een rijtje Latijn. Een hele jonge Scheikunde leerling luisterde mee en vroeg vol ontzag of dit Scheikunde was voor de examenklas.....