Leerling uitgelicht

Ik ben Pieter Vos en zit in de vijfde klas van het VWO van het Maartenscollege. Ik ben voor het eerst naar het Studiecentrum gegaan toen ik in groep 8 zat. Ik ging toen elke woensdagmiddag voor CITO training. Vorig jaar heb ik mijn HAVO diploma gehaald en ben doorgestroomd naar VWO 5.

Je kunt wel zeggen dat ik een vaste klant ben. Ze kennen mij al vanaf toen ik 11 jaar was. Het Studiecentrum voelt voor mij als een tweede huis.
Thuis kan ik niet de rust vinden om aan het werk te gaan. Er zijn teveel afleidingen. Door elke dag naar het Studiecentrum te gaan heb ik gelukkig elke dag mijn huiswerk af als ik thuis kom en hoef ik ’s avonds niets meer te doen, hooguit wat overkijken als ik de volgend dag een proefwerk heb. Het Studiecentrum geeft dus veel rust.

Het grote voordeel vind ik dat er altijd docenten zijn die je kunnen helpen als je bij een bepaald vak tegen een probleem aanloopt. Elke dag zijn er wel 4 of 5 docenten aanwezig waar je zoveel als je wilt gebruik van kunt maken. Alle docenten zijn aardig en goed in hun vak. Ze bespreken ook de oefentoetsen met je die je voor een proefwerk maakt.

Ik hoop volgend jaar na 8 jaar afscheid te kunnen nemen van het Studiecentrum met een VWO diploma op zak!
Misschien nog wel leuk te vertellen dat mijn vader vroeger op de middelbare school ook nog les heeft gehad van Harm en Henriette. Met hem is het ook goed gekomen.