Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Studiecentrum Haren is door ons, Harm en Henriëtte Vries, opgericht. Wij zijn de vaste gezichten voor uw kinderen. We zijn altijd aanwezig. Toen wij in 1989 met Studiecentrum Haren startten, bestond huiswerkbegeleiding nog nauwelijks. We hebben de afgelopen 35 jaar veel veranderingen in het onderwijs meegemaakt en zijn daarin meegegroeid. Wat we zien: huiswerkbegeleiding wordt steeds belangrijker. Wij bieden leerlingen structuur, deze hebben veel van hen hard nodig.

Elke leerling die zich aanmeldt op het Studiecentrum willen we graag helpen. Het geeft veel voldoening wanneer een leerling die er niet zo goed voor stond tóch een proefwerk haalt, over gaat of slaagt. Natuurlijk gaat het ondanks de ondersteuning ook wel eens minder goed met een leerling. Doordat we veel ervaring hebben kunnen we goed met ouders mee denken over een passende oplossing voor een kind. Soms is dat een ander niveau of een andere school. Ook na 35 jaar vinden we het nog elke dag een mooie uitdaging om leerlingen én hun ouders zo goed en efficiënt mogelijk te helpen.

Vakdocenten

Vakdocenten

Voor ons heel vanzelfsprekend, maar het is uniek: bij ons is bijles van vakdocenten onderdeel van de huiswerkbegeleiding. Harm en Henriëtte zijn zelf docent algemene economie en bedrijfseconomie. Ze hebben allebei een economische opleiding afgerond en hebben ook ervaring als docent in het particulier onderwijs.

Maar er zijn meer docenten. Sommige van hen zijn al meer dan 20 jaar bij ons, andere hebben als scholier zelf nog bij ons gezeten. We hebben dus een diverse groep docenten, waardoor we goed kunnen aansluiten bij wat leerlingen nodig hebben. Niet iedereen kan hier zomaar komen werken. Docenten moeten niet alleen de stof goed beheersen, maar ook in staat zijn om dit goed over te brengen aan middelbare scholieren. En het is heel belangrijk dat ze plezier in hun werk hebben.

 

Samen met onze kennispartner Lyceo zetten we ons actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Vanuit het Lyceo Extra-programma bieden we dagelijks kosteloos ondersteuning aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Zoals bij Sandra. Wat we nog meer doen? Dat lees je hier.